Olympijský víceboj odznak všestrannosti

Dne 15. 3. 2024 se konalo v Ivančicích ve sportovní hale okresní kolo sportovní soutěže – OVOV (olympijský víceboj odznak všestrannosti) pod záštitou olympijského výboru ČR. Ambasadorkou pro Jihomoravský kraj je Šárka Kašpárková (mistryně světa v trojskoku), která byla osobně přítomna.

Z naší školy se zúčastnil výběr 24 žáků ze 4.B, 4.C, 6.B, 6.C, 7.B, 7.C, 7.D, 8.A, 8.C, 8.D a 9.B, kteří soutěžili v kategorii družstev i v kategorii jednotlivců podle ročníků narození. Disciplíny, ve kterých žáci soutěžili, byly: trojskok, hod medicinbalem, přeskok přes švihadla a lehy-sedy. Po ukončení soutěží následoval kvíz ze znalostí olympijských her.

Naši žáci soutěžili se střídavými úspěchy. Družstva skončila celkově na 9. místě. V kategorii jednotlivců jsme získali dvakrát 1. místo (Johanka Pelikánová a David Zyka), dvakrát 2. místo (Tereza Langová a Jan Pařez) a dvakrát 3.místo (Václav Kost a Isabela Studená). Soutěž je postupová, takže někteří z těchto postupují do krajského kola, které se koná v květnu.

Atmosféra byla při sportování a soutěžení příjemná a děkuji všem žákům, kteří se zúčastnili a reprezentovali naši školu.

Mgr. Věra Ševčíková